تولید کننده عسل

در وب سایت ویکیوز می توانید لیستی کامل از تولید کننده های عسل را مشاهده کنید

تولید کننده عسل

در وب سایت ویکیوز می توانید لیستی کامل از تولید کننده های عسل را مشاهده کنید

منابع و مطالب این وبلاگ از سایت اصلی یعنی www.safarbank.ir است
سفربانک یک بانک جامع گردشگری است که متشکل از 6 هزار آژانس مسافرتی است
ارزان ترین تورهای ممکن در سفربانک موجود میباشد

۶ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰


برای اینکه بتوانیم اشکالات یک مادربرد را رفع کنیم نیاز به دانش فنی خوبی درباره هر یک از قطعات کامپیوتر داشته باشیم. یک تعمیر کار مین برد باید بداند که قطعاتی که مرتبط به این برد است با چه ظرفتی میتواند روی مادربرد مونتاژ شود. خیلی از اشکالاتی که برای مادربردهای کامپیوتر بوجود میآید در اثر مونتاژ نادرست کامپیوتر است. قطعاتی مانند رم ، پردازنده CPU ، منبع تغذیه Power، هارد دیسک و کارت گرافیک اگر همگون با مادربرد نباشد میتواند اشکالاتی را برای آن بوجود بیاورد. با توجه به اینکه این موارد را بدانیم بهتر میتوانیم عیب یابی کنیم و مادربرد را تعمیر کنیم و اجازه ندهیم که این اشکال دوباره تکرار شود.

درگاههای ورودی هر مادربرد مانند درگاه رم RAM و درگاه کارت گرافیک VGA و سوکت پردازنده CPU دارای ظرفیت مشخص میباشد. ناهمگونی این ظرفیت ها باعث کارایی ظریف سیستم میشود. خیلی از دوستانی که سیستم اسمبل میکنند باید به این نکته توجه کنند که مثلا اگر از دو تا رم استفاده میکنند هر دو دارای مشخصه باس یکسان باشند و این با سی پی یو یکی باشد. توانایی سیستم اگر یکی از این موارد پاینتر و دیگری بالاتر باشد روی عملکرد دستگاه تاثیرگذار است و کارایی سیستم را کند و مختل میکند. نکته مهمتر خنک نگه داشتن مادربرد و درون کیس است که مورد توجه کمتری قرار میگیرد. خیلی از مادربردها دارای هیت سینگهای خنک کننده است و برخی دارای فن هستند. روی پردازنده هم فن بزرگی نصب میشود که درون همه کامپیوترها و حتی لپ تاپ ها مشاهده میشود. اگر این فن ها بدرستی کار نکنند و سیستم خنک نشود اشکالاتی را برای آن بوجود میآورند. گاهی فن در اثر گرد و غبار فراوان کند میچرخد و گاهی فاصله بین هیت سینگ فن و پردازنده ها باعث عملکرد ناصحیح آن میشود.

در آموزش تعمیر مادربرد برای اینکه پی به عیب ببریم ابتدا اشکالات ظاهری را بررسی میکنیم. این اشکالات در اثر عملکرد ناصحیح حافظه رم و پاور نیز بوجود می آید. پاور یا منبع تغذیه دائم به برق وصل میباشد که نوسانات ولتاژ تاثیر روی آن میگذارد. این نوسانات اگر توسط پاور کامپیوتر گرفته نشود به مادربرد آسیب میرساند. بخش تغذیه مادربورد بیشترین آسیب را در این مرحله میبیند که بیشتر به آن میپردازیم. نیاز است قبل از اینکه بررسی کنیم که مادربرد آسیب دیده است قطعاتی که مرتبط به آن هست رو چک کنیم تا بتوانیم سریع تر عیب یابی کنیم. کارت گرافیک نیز در این مسئله دخالت دارد. مادربرد کامپیوتر، مادربرد سرور و مادربرد لب تاب تقریبا از لحاظ ساختار شبیه به هم می باشد. مادربرد لپ تاب چند لایه بوده و خیلی از قطعات آن در زیر برد دیده میشود. بعد از اینکه رم ، سی پی یو ، پاور و کارت گرافیک را چک کردیم و متوجه شدیم که اشکال از مین برد است میتوانیم به عیب یابی آن بپردازیم. توجه داشته باشید که این قطعات را میتوان یکی یکی تست و تایید کرد.

 

Mainboard

Mainboard

 

از برخی از بوق هایی که مادربرد هنگام تصویر ندادن میزند میتوانیم نتایجی را درمورد اینکه کدام قطعه متصل به آن خراب است پی ببریم. بوق ممتد کشیده، بوق کوتاه و یکسره، بوق مقطع بلند نیز میتواند اخطار برای خرابی کارت گرافیک، پردازنده و حافظه باشد. در آموزش تعمیرات مین برد باید به نکات اصولی برای عیب یابی توجه کنیم؛ چراکه خیلی از نکات اصلی راه کار تعمیر آن میشود. تست رم با رم سالم دیگر و تست پردازنده با پردازنده سالم دیگر که از قبل داشتیم و روی سیستم دیگر کار میکرده از مواردی است که اگر توجه نشود ممکن است تعمیر مادربرد را خسته کننده کند. روی مادربرد قطعات الکترونیکی زیادی وجود دارد که این المانها معمولا روی مادربردهای سرور و نوت بوک یکی هستند. بنابراین شناخت قطعات الکترونیکی روی مادربرد و نحوه تست آنها از اصول اولیه در تعمیر مادربورد کامپیوتر است. آموزش اینکه این قطعات را چگونه بشناسیم، چگونه از روی مین برد جدا کنیم و تست کنیم جزء موارد اولیه در عیب یابی است. ابزارها نیز در تعمیر یک مین برد با تعمیرات لپ تاپ یکی است. هویه، هوای گرم، اشتاینر، دستگاه آی آر، لوپ ، قلع کش، پنس ، مولتیمتر و غیره برای برداشتن، تست و اندازه گیری در تعمیرات مادربرد بکار میروند.

در آموزش تعمیرات مادربورد برسی تفاوت های ظاهری المانهای الکترونیکی مابین پی سی (کامپیوتر) و لپ تاپ از جمله مواردی است که وقتی شما بتوانید مادربرد کامپیوتر را عیب یابی و تعمیر کنید میتوانید مادربرد لپ تاپ را براحتی مسیریابی و تعمیر کنید. البته قلقها و نکاتی در تعمیر هر یک از برندها و مارک های مختلف دستگاهها نیز وجود دارد. بعد از شناخت، تست و تعویض قطعات الکترونیکی مادربرد بلوک دیاگرام آن برای ارتباط این قطعات روی مدار مهم است. بلوک دیاگرام میتواند اطلاعات خوبی درباره اینکه این قطعات به چه صورت مرتبطتند کمک کند. مادربرد دارای آی سی های متنوع، چیپ شمالی، چیپ جنوبی، بایوس و قطعات اس ام دی است.

چیپست ها کار اصلی را روی مین برد انجام میدهند. یعنی مانند سی پی یو عمل میکنند و وظیفه کنترل کلی مادربرد را دارند. پیچیدگی این قطعه روی برد و عملکرد آن باعث کارایی دستگاه میشود. مدار تغذیه در کنار ورودی سوکت پاور روی مین برد میباشد. هر مادربرد بنا بر اینکه چه اشکالی دارد روش تعمیر متفاوتی را داراست. بطور مثال مین بردی که روشن میشود ولی تصویر ندارد روش تعمیرش با مین بردی که اصلا فن دستگاه نمیچرخد و تصویر نیز نمیدهد فرق دارد. این مسئله بر میگردد به مرحله ای که بدانیم چرا این اتفاق برای مادربرد افتاده است. اگر مادربرد داغ کند و تصویر ندهد با اینکه برق پاور نوسان اینجاد کند نیز برای تعمیرات مورد اهمیت است. همیشه اطلاعات اولیه برای تعمیر را از کاربری که با سیستم کار میکرده  داشته باشیم تا بهترین نتیجه را در عیب یابی و تعمیر داشته باشیم.

 

Mainboard

Mainboard

 

برای اینکه به عیوب بخش چیپ جنوبی برسیم باید بدانیم که این بخش چطور با بقیه قطعات الکترونیکی در ارتباط است. کنترل کننده های ورودی و خروجی را تست کنیم. پورت های ورودی و خروجی را بررسی کنیم که در این قسمت پورت یو اس بی USB اهمیت بیشتری دارد و در آخر بتوانیم فرکانس سازها و مدار ارتباطی سوئیچینگ که به چیپ مرتبط است را با مولتی متر مسیر یابی کنیم. مهمترین قسمت در آموزش تعمیر مادربرد بعد از شناخت قطعات و کار با ابزارهای تعمیرات مادربرد نقشه خوانی مادربرد و نحوه مسیریابی بورد است. خیلی از مادربردها دارای نقشه نیستند و باید بتوانیم از تجربه خود در مسیریابی کمک بگیریم. ما باید بتوانیم ارتباط این قطعات را روی بورد سالم کامپیوتر بدست آورده و تست کنیم تا روی برد خراب اگر جایی از مدار جریانی نداشت و یا قطع بود براحتی به آن برسیم. برای شروع میتوانید از مادربرد قدیمی تر استفاده کرد که آسیبی به آن نرسانیم. وقتی بتوانیم روی ماردبرد سالم مسیر یابی را یاد بگیریم وقتی مادربردی که خراب است و قطعی مدار دارد را بهتر میتوان درک کرد.

بیشترین خرابی روی مادربرد شامل بخش تغذیه ، آی سی های اطراف رم، آی سی آی ا، چیپ شمالی ، چیپ جنوبی و بایوس دستگاه است. بایوس مادربرد برای راه اندازی سیستم میباشد که با قدیمی شدن نرم افزار آن و آپدیت اشتباه به اشکال بر میخورد. اشکالات بایوس بسیار زیاد است. این آی سی روی تمام مادربردها یافت میشود و حتی خیلی از مین بردهای حرفه ای تر دارای دو بایوس برای برنامه ریزی روشن شدن و عملکرد سیستم دارند. همانطور که گفته شد بایوس ای سی است که اطلاعاتی برای روشن شدن سیستم دارد و میتوان آن را بصورت دست نیز با روشن شدن سیستم تنظیم کرد. بایوس مادربرد ارتباط مستقیم با پردازنده ها و چیپ ها روی برد دارد که وقتی سیستم روشن میشود توسط برنامه ریزی بایوس قطعات روی مین برد را بطور کامل چک میکند. با توجه به اینکه این قطعات سالم باشد مادربرد روشن میشود و تصویر میدهد. اشکالات بایوس با برنامه ریزی مجدد آن رفع میشود. دقت داشته باشید که برنامه بایوس باید عینا مانند خود آی سی با شماره ای که روی آن درج شده باشد کپی شود.

کپی بایوس با دستگاهی بنام پروگرامر انجام پذیر است. مدلهای TNM 2000  و TNM 5000 بهترین پروگرامرهای بازار ایران هستند که اکثر تعمیرکاران کامپیوتر و لپ تاپ از آن استفاده میکنند. برای برداشتن بایوس از روی برد از دستگاه هوای گرم استفاده کنید. حرارت زیاد به این آی سی ندهید تا آسیب بیشتری وارد نشود. از دستگاه هیتر خوب و با فشار باد مناسب استفاده کنید. همچنین دقت در جازدن این قطعه روی مادربرد داشته باشید. مواردی مانند برعکس جازدن و حرارت دادن مستقیم به این قطعه اجتناب ناپذیر است. با دریافت فایل اصلی بایوس از سایت اصلی و یا شرکت اصلی مادربرد و کپی مجدد روی آن اشکالات بایوس را میتوانید حل کنید. اگر بایوس پسورد دارد با رایت مجدد پسورد حذف میشود.

  • iman ghaderi
  • ۰
  • ۰

آموزش تست مقاومت

آموزش تست مقاومت : برای اینکه بتوانیم یک نوع برد را عیب یابی کنیم در اصل باید پی ببریم که قطعات الکترونیک تشکیل دهنده روی آن سالم می باشد. برای این کار با هویه یا هوای گرم این قطعات را جدا کنید و با روشهایی که توسط مولتیمتر نوشته شده است اندازه گیری کنید.

آموزش تست مقاومت ثابت

جهت تست از دو نوع مولتی متر می توانیم استفاده کنیم :

تست با مولتی متر دیجیتال : در این روش در حالیکه مولتی متر را در مد تست مقاومت می گذاریم دو ترمینال مولتی متر را در ابتدا به هم اتصال می دهیم تا سیمهای ترمینال وخطای مولتی متر را کنترل نمائیم سپس دو پایه ترمینال را به دوسر مقاومت وصل نموده مقدار اهم نشان داده شده را قرائت می کنیم در صورتیکه این مقدار با اندازه مقاومت که از روی رمز رنگها و یا از روی نوشته روی مقاومت قابل تشخیص است مقایسه می کنیم اگر این دو عدد بهم نزدیک بودند باتوجه به خطای مقاومت می گوئیم که مقاومت سالم است .

تست با مولتی متر :

در این روش نیز باید مولتی متر را در رنج های تست کننده مقاومت بگذاریم البته تعیین این رنج بستگی به مقدار مقاومت ما دارد اگر مقاومت ما کوچکتر از ۱۰۰ ، اهم است مولتی متر را در رنج Rx1 و اگر از ۱۰۰اهم بزرگتر و کوچکتر از ۱۰ کیلو اهم است در رنج Rx100 و در صورتیکه بزرگتر از ۱۰ کیلو و کوچکتر از ۱۰۰ کیلو در رنج Rx1k و در صورتیکه بزرگتر از ۱۰۰ کیلو باشد مولتی متر را در رنج Rx10k قرار داده و مقاومت را تست می کنیم در این مرحله نیز باید میزان اهم قرائت شده با اندازه واقعی مقاومت خیلی نزدیک باشد و فقط در حد خطای آن تلرانس قابل قبول است .

تست مقاومت های متغیر

پتانسیومتر : برای تست پتانسیومتر به کمک مولتی متر آنالوگ : ابتدا رنج مناسب انتخاب و سپس پایه وسط پتانسیومتر را نسبت به دوپایه دیگر اهم چک می کنیم طبیعی است که سر لغزنده وسط در هر کجا باشد عددی قرائت می شود ونیز می دانیم مجموع هردو عددی که از جمع اعداد قرائت شده هردو پایه طرفین بدست می آید برابر مقدار اهم کل پتانسیومتر می باشد .

حال برای اطمینان از عمل کرد پتانسیومتر در حین تغییر اهم نیز می توانیم یک از پایه های کناری را نسبت به پایه وسط در حالی اهم چک نمائیم که پتانسیومتر را می چرخانیم در هر حالت باید تغییرات اهم را مشاهده کنیم اگر در نقطه ای تغییرات اهم ناجوری ( کم و زیاد شدن غیر طبیعی ) مشاهده شود پتانسیومتر مشکل دارد و خلاصه لازم است که تغییرات یکنواخت و بدون قطع شدن باشد .

 

خازن

خازن

 

تست ولوم : می دانیم که ولوم نیز نوعی مقاومت متغیر می باشد پس مانند پتانسیو متر تست می شود .

تست مقاومتهای متغیر ویژه یا مخصوص :

این نوع مقاومتها با تغییرات فیزیکی عمل می کنند .

تست مقاومت مخصوص LDR : می دانیم در مقابل تغییرات نور پاسخ می دهد . پس در حالیکه دو پایه آن را به ترمینالهای مولتیمتر وصل نموده ایم در رنج Rx1k بهتر است در جلو نور مقاومت آنرا قرائت نموده سپس با ایجاد سایه تغییر مقاومت آن را مشاهده کنیم . با پاسخ در مقابل تغییرات نور سالم بودن آن مشخص می شود .

تست مقاومت ویژه یا مخصوص  VDR: می دانیم که VDR نوعی مقاومت ویژه یا مخصوص است که با افزایش ولتاژ اهم آن کاهش می یابد پس معمولاً در جایی که قصد ثابت کردن ولتاژ را دارند مانند زنر استفاده می شود .وبرای تست بدلیل ولتاژ بالای آن با اهمتر قابل تست نیست و در مدار و دانستن مقدار ولتاژ محل تست می شود .

تست مقاومت MDR : این مقاومت در حوزه مغناطیس اهمش بالا می رود و می توان در هنگام تست با آهنربا تغییرات اهمش را ملاحظه کرد . نوع پیشرفته آن به نام IC  هال مشهور است . که در ضبط صوت های قدیمی سیلور دیده ایم .

تست مقاومت PTC : می دانیم PTC نوعی مقاومت است که با افزایش حرارت اهم آن افزایش و با کاهش حرارت اهم آن کاهش می یابد . پس اگر در حالیکه یایه های آن را به وسیله ترمینالهای مولتی متر گرفته ایم با وسیله ای حرارت زا مانند هویه ، سشوار ، ….. حرارت دهیم مقدار اهم آن زیاد شده وعلامت سالم بودن آن است . و عکس این عمل نیز درست است .

تست مقاومت ویژه NTC : عکس PTC عمل می کند .

تست انواع خازن توسط مولتی متر

تست خازنهای کمتر از۱۰ نانو فاراد بسادگی توسط مولتی متر انجام نمی شود و فقط با خازن سنج تست می شود

و حال تست خازنهای بالاتر از ۱۰nf الی ۱میکرو فاراد : برای تست این نوع خازن می توان مولتی متر را روی رنج Rx10 قرار داده و می دانیم لحظه وصل ترمینالهای مولتی متر اگر خازن خالی باشد توسط پیل  ۹v داخل مولتیمتر شارژ شده و در حان شارژ عقربه مولتیمتر اهم مدار را در لحظه عبور جریان نشان می دهد مقدار ماکزیمم حرکت عقربه را برای همیشه بخاطر بسپارید تقریباً متناسب با ظرفیت خازن عقربه منحرف می شود .

اگر در این روش بعد از شارژ کامل خازن ، اگر خازن نشتی نداشته باشد خازن سالم است و اهم قرائت شده بی نهایت است . و در صورتیکه خازن نشت داشته باشد عقربه مقدار اهمی را نشان می دهد که گویای میزان نشتی خازن است .ونیز اگر خازن قطع باشد هیچگونه عکس العمل مشاهده نمی شود و عقربه هیچ انحرافی نخواهد داشت .

تست خازنهای ۱میکرو فاراد الی ۱۰ میکرو فاراد : قبل از نتیجه گیری باید به عرض برسانم که چون این خازنها الکترولیتی می باشند بنا براین ممکن است تغییر ظرفیت بدهند لذا این آزمایش فقط قطع ویا شورت خازن را نشان می دهد بنا براین در بعضی مراحل تغییر ظرفیت و وجود نشتی در خازن باید خازن توسط خازن سنج تست شود ولی این دلیل برای یک تعمیر کار و یا یک الکترونیک کار سبب نمی شود که این روش را یاد نگیرد .

برای این تست مولتی متر را در رنج Rx1k قرار داده و سپس شارژ و دشارژ خازن را باتوجه به قطبین باطری داخل مولتی متر( سیم مشکی مثبت و سیم قرمز منفی باطری است ) انجام می دهیم .

تست خازنهای بالاتر از ۱۰ میکرو فاراد : برای تست این نوع خازن باید مولتی متر را در رنج Rx100 قرار دهیم : شارژ و دشارژ خازن را ملاحظه نموده توجه به قطبین الزامی است و نشتی در حد جزئی قابل قبول است . بنابراین بعد از شارژ عقربه اهم زیادی را نشان می دهد . اگر خازن موجب حرکت عقربه نگردد یعنی قطع و در صورتیکه صفر باشد یعنی خازن شورت است و اگر اهم کمی نیز قرائت شود به معنی خراب بودن خازن است .

تست انواع دیود

تست انواع دیود توسط مولتی متر :در ابتدا ی توضیحات باید به عرض برسانم که تست قطعات در مدار و تست قطعات در خارج ازمدار باهم متفاوت است بنا براین همیشه این نکته را در نظر داشته باشیم .تست دیود معمولی : دیودهای معمولی را بشناسیم این دیودها از جنس سیلسیوم بوده برای کاربردهای متفاوت قابلیت عبور جریانهای مختلفی را دارند ساده ترین نوع آن دیود ۱N4148 می باشد که ظاهری کوچک مانند دیودهای زنر کم وات دارد و پوسته ی شیشه ای دارد . و یا دیودهای ۱N4001 و که در یکسو سازی فرکانس پائین بیشترین کاربرد را دارند مانند کاربرد در آدابتورها .بعد از شناخت سطحی با دیود معمولی تست آن را توضیح می دهم .

ابتدا قطعه را خارج از مدار تست می کنیم .

ترمینالهای مولتی متر را در گرایش مستقیم جهت تست عبور جریان از دیود به پایه های دیود اتصال دهید در این حالت باید ترمینال قرمز به کاتد و ترمینال مشکی به آند دیود متصل باشد می دانیم کاتد توسط خط مدور روی بدنه دیود مشخص است در این حالت از دیود جریانی که توسط پیل داخل مولتیمتر در آن جاری می شود عبور می کند ومقاومت دیود را برای این جریان می توانیم روی صفحه مولتی متر قرائت کنیم معمولاً حدود ۲۰ الی ۳۰ اهم است . و در این حالت حتماً مولتی متر باید روی RX1 باشد زیرا می خواهیم به حداکثر مقدار مقاومت ممکن دیود توجه داشته باشیم ودر این حالت این مقدار بایستی از ۳۰ اهم بیشتر نشود . وگرنه دیود در گرایش مستقیم نمی تواند جریان را به خوبی از خود عبور دهد .

 

 

 

تست در حالت معکوس : در این حالت ترمینال قرمز مولتی متر را به آند دیود وترمینال مشکی آن را به کاتد اتصال می دهیم اما چون باید مولتی متر را مُد RX10K بگذاریم باید توجه داشته باشیم که با دست پایه های مولتیمتر لمس نشود چون مولتی متر را در حالت سنجش مقاومت بالا گذاشته ایم زیرا می خواهیم کوچکترین نشتی ممکن دیود را بسنجیم و لابد دراین حالت هیچ گونه نشتی قابل قبول نیست و باید عقربه اصلاً انحرافی نشان ندهد .

تست دیود زنر : مولتی متر در گرایش مستقیم روی RX1 ومانند دیود معمولی باید ۲۰ الی ۳۰ اهم را نشان دهد واصطلاحاً گویند مولتی متر در گرایش مستقیم راه می دهد . در گرایش معکوس مولتی متر باید روی مُد RX1K بوده و هیچ گونه نشتی قابل قبول نیست .

اما جهت تست کامل دیود زنر باید دیود را توسط ولتاژ بالاتر از ولتاژ شکست و مانند شکل زیر درمدار زیر قرار داده و ولتاژ شکست آن را اندازه گیری نمود . تا از درستی ولتاژ شکست دیود مطمئن شویم .

آموزش تست دیود

روش تست دیود نوری ( LED ) :ابتدا توضیحاتی راجع به بستن مدارات LED را در خدمت عزیزان تقدیم می کنم . اولین مطلب مهمی که به نظرم می رسد و بارها این موضوع را در مدارات الکترونیک شاهد بوده ام قرار دادن دیودهای LED در مدارات الکترونیکی بدون مقاومت کنترل جریان و این مسئله باعث خواهد شد که دیود LED طول عمر کمتر و نیز صدمه رسیدن به مدارات می گردد . چون LED یک دیود می باشد و بنابراین باید به عنوان دیود در مدارات مورد استفاده قرار گیرد . و هیچ وقت دیود را در مدار به عنوان مصرف کننده در نظر نداشته باشید . ونیز می دانیم هیچ مداری بسته بدون مصرف کننده نیست نتیجه عرایضم این است که در یک مداربسته که از LED استفاده می کنیم حتماً مقاومت کنترل جریان را با حساب وکتاب درستی در نظر داشته باشیم . مصرف یک LED از ۱۰ الی ۲۰ میلی آمپر است وبرای استفاده دائمی از یک LED در مدار مقاومت کنترل جریان آن را براساس این مقدار مصرف محاسبه کنیم ونیز می دانیم ولتاژ مورد نیاز یک LED بستگی به رنگ نور آن از ۷/۱ الی ۲/۲ ولت متفاوت است البته خیلی راحت این ولتاژ بدست می آید کافی است وقتی LED را در مدار قرار می دهیم ( باسری نمودن مقاومت کنترل جریان آن ) مقدار ولتاژ دوسر LED را اندازه گیری نمائیم . تا ولتاژ مورد نیاز LED بدست آید . از دو مطلب فوق نتیجه می گیریم که اولاً با یک پیل ۵/۱ ولتی انتظار روشن شدن LED را نداشته باشیم چون هر LED با یک ولتاژ مخصوص خود روشن می شود . ثانیاً اگر می خواهیم گرایش مستقیم یک LED را تست کنیم باید ولتاژ اعمالی به LED بیشتر از ۵/۱ باشد و نیز می دانیم که مولتی مترها اکثراً مانند مولتی متر هیوکی ۳۰۰۷ برای تست در حالت اهمی از باطری ۵/۱ ولتی برای مُدهای Rx1 و Rx100 و Rx1k استفاده می کنند و این ولتاژ نمی تواند یک دیود LED را روشن کند چون همچنانکه دربالاعنوان شد حداقل ۷/۱ ولت جهت شکستن سد پتانسیل LED لازم است . بنابراین جهت تست در حالت حتی گرایش مستقیم یک LED باید از مُد Rx10k که تغذیه آن معمولاً توسط یک پیل ۹ ولتی انجام می گیرد استفاده نمود .

نتیجه نهایی :

تست LED : گرایش مستقیم : مولتی متر در مُد Rx10k و مولتیمتر باید راه بدهد .

گرایش معکوس : مولتیمتر در همین مُد و هیچ گونه نشتی قابل قبول نیست .

تست LED فرستنده مادون قرمز : گرایش مستقیم : مولتی متر در مُد Rx1 و مولتیمتر باید راه بدهد .

گرایش معکوس : مولتیمتر در مُد Rx10k و هیچ گونه نشتی قابل قبول نیست .

برای اینکه تست دیود به وسیله مولتی متر دیجیتال قابل فهم باشد باید اندکی از ساختار دیود و نیمه هادیها صحبت کنیم . دیود از پیوند دو نیمه هادی به نام نیمه هادی نوع n ( اصطلاحاْ منفی ) و نیمه هادی نوع P ( مثبت ) تشکیل شده است . سیلسیم و ژرمانیم و اندیوم و… بعضی از عناصر که در جدول مندلیف تعیین شده اند جزو نیمه هادیها می باشند. این عناصر در طبیعت به صورت بلور کریستال در می آیند و ساختمان ملوکولیشان کریستالی است یعنی اتمهای این عناصر در کنار همدیگر به صورت منظم طوری روی هم قرار گرفته اند که هر اتم از آن با چهار اتم مجاور تشکیل یک توده کریستال را می دهد.و اگر این نیمه هادی را خالص نمائیم درصفر درجه مطلق ( ۲۷۳- ) درجه سانتی گراد عایق می باشد . ولی در دمای معمولی تعدادی از الکترونها از محیط انرژی می گیرند واز هسته اتم دور شده به شکل الکترون آزاد درآمده و اندکی موجب عبورجریان الکتریسیته می شوند .

نیمه هادی نوع n : بعد از خالص نمودن صدر صد سیلسیم ( یکی از عناصر طبیعت ) به منظور تهیه نیمه هادی نوع n عناصری پنج ظرفیتی ( مدار آخرشان دارای پنج الکترون می باشد ) مانند ارسنیک و آنتی موان به صورت ناخالصی به سیلیکون خالص وارد می کنند مقدار این ناخالصی بسیار اندک است اما هدایت نیمه هادی را خیلی بالا می برد .

دلیل هدایت بیشتر نیمه هادی ساخته شده را باید در ساختمان اتمی کریستال جدید جستجو نمود زیرا هنگام وارد نمودن عناصر پنج ظرفیتی در کریستال سیلیکون اتم وارد شده مجبور به طبعیت از ساختمان ملوکولی کریستال می باشد و هراتم از این عنصر به اجبار با چهار اتم سیلکون یک پیوند اشتراکی را ساخته مولوکول جدید ی را می سازند که یک الکترون آزاد تولید کرده است و در نتیجه هدایت نیمه هادی (چون الکترون آزاد گرفته است) بیشتر می شود . این نیمه هادی ساخته شده جدید همان نیمه هادی نوع n می باشد .

 

خازن

خازن

 

نیمه هادی نوع p : برای ساخت نیمه هادی نوع p عناصر سه ظرفیتی مانند آلومینیوم و یا گالیم که در مدار آخرشان سه الکترون دارند و جزو عناصر سه ظرفیتی می باشند به صورت ناخالصی به کریستال سیلیکون وارد نموده عنصر وارده جدید نیز مجبور به اطاعت از ساختمان کریستالی می باشد . و هر اتم از عنصر جدید با چهار اتم سییکون تشکیل یک مولوکول جدید را می دهد بنابر این مدار آخر پیوند جدید به جای هشت الکترون دارای هفت الکترون شده ویک جای خالی برای الکترون های آزاد در پیون جدید درست می شود که به آن حفره گویند حفره نیز خاصیٌت هدایت بیشتر را به نیمه هادی جدید که همان نیمه هادی نوع p است می دهد .

دیود : برای ساخت یک دیود نیمه هادی نوع n را با نیمه هادی نوع p پیوند می دهند در محل پیوند اتفاق جالبی پیش می آید که قابل تامل است . و موجب یک طرفه نمودن جریان در دیود می شود .

همانطور که میدانیم در محل پیوند دونیمه هادی یک ناحیه ای به نام ناحیه تهی یا سد پتانسیل ایجاد می شود که به شکل یک پیل ظاهراْ با قطب مثبت در داخل نیمه هادی نوع N وقطب منفی آن در داخل نیمه هادی نوع P در آمده است.

ناحیه سد پتانسیل با ولتاژ ۰٫۶ الی ۰٫۷ ولت در جهت گرایش مستقیم از N به P شکسته شده و دیود جریان را از خود عبور می دهد . بنا براین در صورتیکه مقدار ولتاژ تغذیه کمتر از ۰٫۷ ولت باشد سد پتانسیل شکسته نشده و دیود جریان را ازخود عبور نمی دهد . و در صورتیکه مقدار ولتاژ تغذیه بیشتر از ۰٫۷ باشد بدیهی است که سد پتانسیل را شکسته اما مقدار ۷٫۰ ولت از تغذیه صرف بایاس دیود شده واز تغذیه کم می شود .

بنابراین ولتاژ اعمال شده در صورتیکه از ۰٫۷ بیشتر باشد از دیود عبور نموده و به اندازه ۰٫۷ ولت روی دیود افت پیدا می کند. بطور مثال اگر ولتاژ اعمال شده به دوسر دیود ۳ ولت باشد فقط ۲٫۳ ولت آن روی مقاومت ظاهر می شود .

واما در صورتیکه دیود در گرایش معکوس قرار گیرد سد پتانسیل دیود به اندازه ولتاژ تغذیه بالا رفته و اصلاْ دیود جریانی را از خود عبور نمی دهد .

نتیجه اصلی مطالب فوق این است که مولتی متر دیجیتال دیود را در گرایش مستقیم قرار داده و فقط ولتاژ بایاس آن را نشان می دهد . و بدین وسیله سلامت دیود تائید می شود .

شناسایی پایه های ترانزیستور

طریقه شناسایی پایه های ترانزیستور توسط مولتی متر آنالوگ :ابتدا مولتی متر را در رنج Rx1 قرار داده و سپس به دنبال پایه ای می گردیم که به دو پایه ی دیگر راه بدهد . این پایه B ( بیس ) است

و اگر این پایه به وسیله سیم قرمز شناسایی شود معرف نوع ترانزیستور PNP ویا اصطلاحاً مثبت است

و در صورتیکه توسط ترمینال مشکی تشخیص داده شود گویند که ترانزیستورNPN و یا منفی است .

حال پایه B و نوع ترانزیستور مشخص شده است . جهت تشخیص دو پایه ی دیگر مولتی متر را در رنج Rx10k قرار داده و در هردو جهت این دو پایه را نسبت به هم تست می کنیم در جهتی که مولتی متر راه می دهد ترمینالی که B ( بیس ) را شناسایی کرده است E ترانزیستور را تشخیص می دهد . و طبعاً پایه بعدی کلکتور است .

قطعات SMS همانطور که گفته شد باید خارج از برد تست و اندازه گیری شوند چرا که روی برد ممکن است با بقیه اجزای الکترونیکی مدار در ارتباط باشند و نتیجه خوبی را روی مولتی متر بدست نیاوریم. نکته مهم تر این است که ممکن است قطعه سالم باشد و خود برد ایراد پیدا کرده باشد. خیلی از بوردها در اثر ضربه قطعی پیدا میکنند و خیلی از مدارها ممکن است تاب بردارند که در این حالت باید برد را سیم کشی کرد و مراکز قطعی روی مدار را با لوپ (ذره بین) مسیر کشی کرد.

  • iman ghaderi
  • ۰
  • ۰

نصب دوربین های مدار بسته

 

دوربین های مداربسته جهت امنیت و کنترل تردد بکار میروند و در محیط های شلوغ پراستفاده شده اند. این نوع دوربین ها دسته بندیهای مختلفی دارند. بطور مثال دوربین هایی که در یک شرکت یا بانک نصب میشود با دوبین هایی که در خیابان ها نصب میشوند متفاوت است.  یکی از ویژگی های نظارت تصویری این است که میتوان تصاویر دوربین ها را در مناطقی دورتر حتی در خارج از یک شهر یا کشور از طریق شبکه و اینترنت مشاهده نمود. این قابلیت باعث میشود در مکان هایی که حضور نداریم بتوانیم نظارت بیشتری داشته باشیم.  افرادی که میخواهند نصب دوربین مداربسته را آموزش ببینند لازم است که اطلاعاتی درباره فروش دوربین مداربسته تحت شبکه ، انالوگ ، دید در شب ، بولت ، دام و اسپید دام داشته باشند تا بهترین پیشنهاد را به مشتری دهند. همچنین طراحی و راه اندازی اتاق های کنترل و مانیتورینگ و سیستم های کنترل تردد و سیستم انتقال صوت و تصویر بر روی شبکه ، اینترنت و تلفن همراه را بدانند. به طور کل عقد قرار داد پشتیبانی و نگهداری دستگاه های سخت افزاری و نرم افزاری بعد از نصب و راه اندازی دوربین مهم است که باید کاربر بتواند انجام دهد.

درکل اساس بندی سیستم انتقال اطلاعات دوربین مداربسته به دو دسته بزرگ تقسیم میگردد. اولی دوربین مداربسته آنالوگ (Analog CCTV) که اطلاعات تصویر را به صورت سیگنال های آنالوگ ارسال می کند. رزولوشن تصویر بزرگترین المان کیفیت تصویر دوربین هاست. در دوربین های انالوگ این المان را با تیوی لاین نمایش میدهند طبیعتا هر قدر تیوی لاین دوربین بالاتر باشد کیفیت تصویر ان نیز بالاتر است ؛ و دومی دوربین مداربسته شبکه (IP CCTV) که در این روش اطلاعات تصویر را به صورت دیجیتال و تحت پروتکل های شبکه ارسال می کند. بزرگترین مزیت دوربین های شبکه محدود نبود کیفیت تصویر آنهاست. درحال حاضر دوربین های با کیفیت بین ۱٫۳ تا ۵ مگا پیکسل به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند . به طبع دسته دوم حرفه ای تر بوده و نیاز به دانش نصب درباره شبکه نیز دارد.

دسته بندی دیگر دوربین ها بر اساس کاربرد و ظاهر هر دوبین به دوربین های دام ، دوبین بولت، دوربین باکس، دوربین گردان، دوبین چشم ماهی، دوبین مینیاتوری تقسیم میشود.

دوربین دام : دوربین های دام (DOM CCTV) نوعی از دوربین های مداربسته معمولا به شکل نیم دایره ای که به صورت سقفی نصب می شود. این دوربین های در کیفیت های متفاوتی به صورت شبکه و انالوگ ساخته می شوند و از نظر نوع لنز به دو دسته لنز ثابت (Fixed lens) و لنز وریفوکال (Varifocal Lens) تقسیم می شوند .

 

 

نصب دوربین ماربسته

نصب دوربین ماربسته

دوربین بولت : دوربین های بولت (Bullet CCTV) نوعی از دوربین های مداربسته معمولا به شکل استوانه یا مکعب مستطیل که به صورت دیواری و در محیطهای بیرونی نصب می شوند. این دوربین ها در کیفیت های متفاوتی به صورت شبکه و آنالوگ ساخته می شوند، این دوربین ها معمولا دید در شبی با برد نسبتا بالا دارند. برد دید در شب این دوربین ها به تعداد و نوع LEDهای تعبیه شده بر روی دوربین وابسته است. دوربین های بولت از نظر نوع لنز به دو دسته لنز ثابت (Fixed lens) و لنز وریفوکال (Varifocal Lens) تقسیم می شوند .

دوربین باکس : اصطلاح باکس (BOX CCTV) به معنای جعبه است. دوربین های باکس نوعی از دوربین های مداربسته معمولا به شکل مکعب مستطیل که لنز آن به صورت جداگانه نصب می شود. . دوربین های باکس به طور عمومی فاقد دید در شب IR هستند. اما این دوربین های تصویر خیلی مناسبتری از محیط در نور کم به شما خواهند داد که استفاده از آنها را در محیطهای کم نور بسیار مناسب می کند.

دوربین گردان (PTZ) : دوربین های گردان (PTZ CCTV) را با نام های متفاوتی میشناسند بعضی از این نامها عبارتند از PTZ، Speed Dome، Fast Dome و … این دوربین ها دارای قابلیت گردش در جهات مختلف و زوم کردن در یک زاویه خاص هستند.

دوربین چشم ماهی : اصطلاح چشم ماهی معادل فارسی شده اصطلاح Fisheye است. دوربین های چشم ماهی در واقع یک دوربین عادی شبکه هستند که به لنز چشم ماهی مجهز شده و قابلیت دریافت تصاویر در تمامی زوایا را دارد. این دوربین ها می توانند در محیطهای وسیع هم سطح تصویری بسیار مناسب در تمامی جهات برای شما ایجاد کنند .

دوربین مینیاتوری (مخفی) : دوربین های مداربسته مینیاتوری رایجترین نوع دوربین های مداربسته مخفی هستند که خصوصیت اصلی آنها اندازه کوچک آنهاست. دوربین های مینیاتوری معمولا در محیط هایی استفاده می شوند که نیاز به مشاهده تصاویر به صورت غیر محسوس وجود داشته باشد .

هر کدام از این نوع دوربین ها برای مکانهای مختلف کاربرد دارد و باید آنها را برای محل هایی استفاده کرد که مناسب آنها است. بنابراین توصیه میکنیم که دوستانی که علاقمند به آموزش نصب دوربین مداربسته هستند بتوانند تجهیزات شبکه را بشناسند، درباره پیاده سازی شبکه های WAN  و  LAN , WIRELESSاطلاعات داشته باشند و حتی تا حدودی نرم افزارهای شبکه و سرورها را نیز شناخت داشته باشند. اگر در این موارد اطلاعات بهتری داشته باشید میتوانید بهترین حالت و بصرفه ترین حالت دوربین های مداربسته را نصب و راه اندازی کنید.

دوربین های مداربسته آنالوگ بیشتر در شرکت های کوچک و مغازه ها نصب میشود و مانند دوبین های حرفه ای قابل انتقال تصویر را دارند. دستگاهی که به دوبین ها نصب میشود و مانند سرور در سیستم های شبکه ای عمل میکند دی وی آر DVR نام دارد و برای کنترل تصاویر، انتقال تصویر و ضبط تصاویر از این دستگاه استفاده میشود. این دستگاهها در بازار ایران با مارک های مختلف بفروش میرسد. امکانات دی وی آر ها بسیار پیشرفته شده اند و میتوان با یک DVR ساده ۴ کانال صوت و تصویر را همزمان رکورد و ضبط کنیم. در دوربین های تحت شبکه از کابل های شبکه LAN (local area networks) به جای کابل کواکس و از کامپیوتر به جای دستگاهdvr  مرکزی استفاده می شود. به عبارت دیگر اطلاعات این دوربین ها توسط کابل های شبکه به کامپیوتر منتقل می شود. امروزه پیشرفت هایی در این زمینه صورت گرفته است. به عنوان مثال برق مورد نیاز دوربین مدار بسته را می توان به وسیله کابل شبکه و با استفاده از تکنولوژی PoE (Power over Ethernet) به دوربین رساند. یا در مثالی دیگر، در دوربین های جدیدتر به جای استفاده از کابل شبکه، از تکنولوژی اتصال بدون سیم WiFi برای انتقال داده ها استفاده می شود. لازم به ذکر است که این تکنولوژی بخصوص برای مکان هایی که امکان کابل کشی در آنها وجود ندارد مناسب است. همچنین برای افزایش میزان تحرک و انعطاف پذیری سیستم و افزایش زیبایی و هارمونی محیط می توان از اتصال بدون سیم استفاده کرد. مثلا برای نصب دوربین مداربسته در سالن کنفرانس یا محوطه نمایشگاه بهتر است از این تکنولوژی استفاده شود. باید توجه داشت که اگرچه نصب دوربین مداربسته با سیستم بدون سیم بسیار راحت و سریع است، به همان اندازه امکان هک شدن سیستم و دزدی اطلاعات هم افزایش می یابد. البته در این زمینه هم راهکارهایی برای افزایش امنیت سیستم WiFi وجود دارد که باعث افزایش کمی در زمان نصب دوربین مدار بسته و در عین حال کاهش نفوذ اطلاعاتی به سیستم می شود.

 

نصب دوربین ماربسته

نصب دوربین ماربسته

 

بنابراین برای نصب دوربین های مداربسته باید مراحلی را طی نمود. مرحله اولیه جمع آوری اطلاعات پایه مانند بازدید از محل، تعداد دوربین ها و پیدا کردن نقاط کور است. مشخص کردن نوع دوربین ها در فضا های باز و فضاهای کم نور مسئله مهمی در کیفیت دوربین است. نکته مهم در نصب دوربین مشخص کردن محل مرکز کنترل (با توجه به ملاحظات امنیتی و امکان سیم‌کشی و …) میباشد. تعیین سیستم تغذیه دوربین‌ها که مرکزی یا مجزا باشد نیز مهم است ؛ چرا که هر دوربینی اداپتور برای روشن ماندن نیاز دارد و خیلی جاها این مسئله اذیت میکند. باید سعی کنیم کابل برق از کنار سیم دوربین  عبور نکند. نویز و پرش تصویر از اشکالات مهم دوربین های مداربسته هستند. دراین باره آماده کردن محل عبور کابل‌ها  که از سقف کاذب، کف و داکت عبور کند و اجرای کابل کشی مرحله بعد در نصب میباشد. در اصل اصلاح و انجام جزئیات مربوط به سیم‌کشی و اصلاح و انجام جزئیات مربوط به وصل به سیستم نمایش و ضبط از جمله موارد مهم در امر نصب است. در نهایت گرفتن تصویر و تنظیم جهت دوربینها پایان عملیات نصب را شامل میشود.

اگر مراحل بالا در نصب به ترتیب و با آگاهی کامل صورت گیرد میتوانید بهترین نصاب در پروژه های نصب دوربین مداربسته شوید. با دانش و آگاهی انواع دوربین ها و قیمت آنها و ارتباط با وارد کنندهای دوربین کمک بزرگی در شروع کار میکند. شروع کار نصب دوربینهای مداربسته بسیار ساده است ولی در عین سادگی نیاز به دانش فنی درباره دوربین ها دارد. کلاس اموزش نصب دوربین مداربسته اگر دارای کارگاههای نصب عملی باشد کمک بزرگی برای آموزش میکند. حالت سوکت که بدرستی محکم شود و در طول عمر خود قطعی نداشته باشد از موارد مهم در نصب دوربینهای انالوگ است. سیم کشی صحیح واینکه از چه نوع سیمی استفاده کنیم تا از لحاظ اقتصادی بصرفه باشد و بهترین تصویر را داشته باشیم از اهمیت بالایی برخوردار است. سعی کنید سیم ها را از داخل داکت رد کنیم و همانطور که اشاره شد سیم برق را از کنار سیم دوربین عبور ندهیم. از بهترین سوکت ها برای کابل ها استفاده و آنها را لحیم کنیم. مشاوره اینکه سیم کشی از کجای ساختمان و مکان عبور کند و از چه نوع دوربینی اتفاده کنیم به عهده ما میباشد.

 

نصب دوربین ماربسته

نصب دوربین ماربسته

 

دستگاههای دی وی آر جدید دارای شبکه انتقال تصویر هستند و میتوانید از طریق LAN  و یا وایرلس این کار را براحتی انجام داد. امروزه نرم افزارهای حرفه ای برای انتقال تصویر روی موبایل و تبلت و یا لپ تاپ ها برنامه نویسی شده اند که کار را بسیار راحت کرده اند. آموزش کار با این نوع نرم افزارها بسیار ساده است و نیاز به دانش اولیه شبکه دارد. برای اینکه در این مرحله دچار مشکل نشوید حتما با متخصص شبکه ارتباط داشته باشید تا بتوانید پیشرفت داشته باشیم. دستگاه دی وی آر دارای حافظه هارد دیسک است که تصاویر روی آن ذخیره میشود. هر چه مقدار هارد بالاتر باشد تصاویر بیشتری میتوان از روزهای زیادی در آن ذخیره کرد. بطور معمول ۴ تا دوربین معمولی هارد دیسک دستگاه را ۱۵ روز نگه میدارد. البته روشهایی وجود دارد که بتوان روزهای بیشتری روی هارد دیسک ذخیره کرد. یکی از این روشها فعال کردن حالت موشن دتکشن است که وقتی این حات اکتیو باشد دوربین ها در حالتی که کسی در اتاق نباشد فیلمی ذخیره نمیشود. راه دیگر بعد از حالت Motion detection کم کردن کیفیت و کم کردن تعداد فرم در ثانیه است. تعداد فریم ها (Frame per second) در ذخیره تصاویر معمولا تا ۳۰ فریم در ثانیه است به این معنی که در هر ثانیه ۳۰ تصویر  برای تشکیل تصویر متحرک در نظر گرفته شده است و زمان تنظیمات اولیه ضبط تصاویر شما می توانید با انتخاب تعداد فریم ،میزان حجم مورد نیاز را بر روی هارد را نیز در نظر بگیرید به طور مثال اگر شما ۱۰ فریم را در ثانیه انتخاب کنید پس حدود ۳ برابر تصویر بیشتری نسبت به ۳۰ فریم در ثانیه می توانید ذخیر سازید. در محیط هایی مانند ورودی اصلی و روبروی دخل فروشگاه ها و جلوی گاو صندوق ها و جاهای پر خطر معمولا باید بالاترین فریم را در نظر گرفت زیرا زمان بازبینی جسم یا فرد اگر سرعت زیادی داشته باشد بنابر این تصویر مطلوبی شما نخواهید داشت. در برخی از دستگاه های dvr کنار انتخاب فرمت تصاویر شما می توانید رزولیشن را هم انتخاب کنید و مشخص است که هر چه رزولوشن را پایین بیاورید حجم کمتری بر روی هارد دیسک اشغال می کند. این موارد در اکثر دستگاههای دی وی آر وجود دارد و میتوان با تنظیم آنها بهترین حالت را ایجاد کنیم.

نکاتی باید درباره هارد دیسک ها بدانیم که این قطعات که روی کامپیوتر و لپ تاپ هستند بسیار به ضربه و نوسانات پاور حساس هستند. سعی کنید دستگاه دی وی آر را در حالت روشن جابجا نکینم. چرا که به اطلاعات این دستگاه آسیب میرسانیم. اگر مکانی که دوربین نصب است بسیار مهم است از اطلاعات DVR هر ماه نسخه پشتیبان بگیرید؛ چونکه این اطلاعات در اثر پاک شدن قابل برگشت نیستند. دستگاههای DVR بعد از اینکه پر میشوند اطلاعات تصاویر را روی اولین روزی که ضبط کرده اند ذخیره سازی میکنند و اطلاعات قبلی بمراتب قابل برگشت نیستند.

  • iman ghaderi
  • ۰
  • ۰


اموزش تخصصی تعمیرات موبایل در شرکت کامتک با اساتید مجرب

در اموزش تعمیرات موبایل با ما همراه باشید

 

برای اینکه بتوانیم براحتی بردهای موبایل را تعمیر کنیم و یا اشکالاتی که برای گوشی های مختلف بوجود میآید را برطرف کنیم نیاز به دانش اولیه فنی روی این دستگاهها داریم. دانش اولیه با پیدا کردن مشخصات فنی موبایل ها بدست می آید. در اینجا میخواهیم روش های تعمیرات موبایل و دستیابی به شروع کار تعمیرات موبایل را که چطور مغازه و یا شرکتی یا میزی در این رابطه داشته باشیم ایجاد کنیم. همانطور که گفته شد وقتی اطلاعات خود را روی مشخصات فنی یک موبایل بالا ببریم و بتونیم گوشی های مختلف موبایل را مقایسه کنیم و از امکانات آنها بصورت کاربردی مطلع باشیم گام نخست در تعمیرات موبایل را برداشته ایم.

میتوان از سایت هایی که مشخصات موبایل را دارند و برای مقایسه طراحی شده اند برای بدست آوردن اطلاعات استفاده کرد. آموزش تعمیر گوشی مانند هم بصورت تخصصی ویژه شرکتهای گارانتی و هم بصورتیکه مغازه دار بتواند کار مشتری را بصورت سریع راه انداخته میتواند اجرا شود. بطور کلی اشکالاتی مانند شکستگی سوکت شارژ، تعویض ال سی دی شکسته موبایل، آموزش تعمیر بورد موبایل، تعمیر مدار شارژ موبایل، ضعف آنتن گوشی، تعویض تاچ، خرابی سوکت سیم کارت، تعویض سوکت رم، خرابی آی سی بلوتوث، تعمیر وایرلس موبایل و اشکالات مرتبط به عدم شارژ موبایل که بیشتر مرتبط به باتری و آی سی شارژ گوشی میشود در هر مغازه ای با وقت اندک قابل حل است.

برخی از موراد تعمیری نیز نرم افزاری است و میتوان با زمان کمتری نسبت به تعمیر آن نتیجه بگیریم. این اشکالات از قبیل هنگ گوشی هنگام کار کردن با آن، گرمای زیاد گوشی، کم شدن سرعت اجرای برنامه های موبایل، رفع عیب بازنکردن اکثر برنامه های موبایل و اشکالات شبکه است که با فلش کردن گوشی این اشکالات رفع میشود. در صورت ممکن هرچه بتوان در یک فروشگاه تعمیرات موبایل که محل تردد خیلی از مشتریان است کارهای پرسرعت تری برای تعمیر یک گوشی موبایل انجام داد میتوان کسب درآمد و رضایت بهتری از مشتریان داشته باشیم. اینگونه اعمال تعمیرات روی موبایل اشکالاتی است که فراگیری آن در یک مرکز فروش و تعمیر انجام پذیر و راه کارهای پرسرعتی دارد و میتوان براحتی انجام داد. برخی از اشکالات دیگر موبایل مانند آب خوردگی و ضربه که نیاز به تمرکز و بازبینی سطح برد موبایل دارد بسیار وقت گیر است و در یک فروشگاه موبایل توصیه نمیشود. چرا که نیاز به تجربه زیادی برای تعمیر این نوع موبایلها داریم.

 

اموزش تعمیرات موبایل

اموزش تعمیرات موبایل

 

شناخت قطعات روی برد موبایل در پایه و اینکه اجزای این قطعات از چه شرکتی هستند و هر کدام به تنهایی چه کاری انجام میدهند بسیار مفید و لازم برای تعمیر گوشی است. برد موبایل مانند دیگر بردهای لوازم الکتریکی از قطعات SMD تشکیل شده است. قطعات اس ام دی نوع مجتمع المانهای قدیمی DIP هستند که برای کوچکتر شدن روی برد موبایل از تکنولوژی جدید بهره گرفته اند. خازن، دیود، ترانزیستور، سلف و مسفد از جمله قطعات ریزی هستند که لازم است درباره هر یک توضیحی در ذهن داشته باشیم. عملکرد هر یک از این قطعات به تنهایی مهم است و تاثیر زیادی در یادگیری تعمیر موبایل دارد. مهمتر از این قعات آی سی هایی هستند که بیشترین کار را روی برد انجام میدهند و همانطور که میدانیم این ای سی ها از تعداد زیادی ترانزیستور و قطعات تشکیل شده اند که بسیار ریزتر از آنها با جای کمتری روی برد نصب شده اند. آموزش شناخت قطعات اس ام دی و IC ها روی برد موبایل کمک بزرگی در عیب یابی تخصصی برد میکند. چراکه این ای سی ها و SMD ها به یکدیگر ارتباط یافته و اگر بر روی دبرد نقصی باشد باید از همین طریق پیگیری و به عیب برسیم.

گوشیهای موبایل دارای ساختار یکنواختی از لحاظ قطعات تشکیل دهنده هستند و اگر بتوانیم یکی از بودرهای موبایل را تشریح کنیم میتوانیم همه نوع بردی را برای تعمیر فراگیریم. بعد از آموزش قطعات تشکیل دهنده برد موبایل دانش ارتباط این قطعات روی برد مهم است. برای اینکه با این ارتباط بیشتر آشنا شویم کافی است بلوک دیاگرام موبایل را بدست بیاورید. بلوک دیاگرام یک بورد موبایل نشان میدهد که قطعاتی که مشخصات فنی یک موبایل را تشکیل میدهند به چه صورت روی برد قرار میگیرند و کمک بزرگی برای گام بعدی در اموزش تعمیر برد موبایل است. بهتر است نقشه یک نوع برد موبایل را فراهم کرده و بتوانیم از روی نقشه برد موبایل مسیر یابی قطعات را بهتر درک کنیم. خیلی از تعمیرکارانی که در شرکت ها مخصوصا مراکز گارانتی فعالیت دارند از روی بررسی نقشه برد موبایل میتوانند راحت تر و علمی تر عیب روی آنرا بدست بیاورند. نقشه های بیشتر بوردهای موبایل در بازار ایران موجود است و میتوانید خیلی از موبایل های قدیمی را از سایت ها دانلود کنیم. اما بردهای گوشیهایی که تازه وارد بازار شده اند ممکن است کمی با تاخیر نقشه های آن وارد بازار شوند.

اشکالاتی مانند آبخوردگی برد موبایل یا ضربه و برخی از مشکلاتی که خاص روی بردهای موبایل اتفاق می افتد کمی بیشتر زمان برای تعمیرات موبایل لازم است تا به آن عیب دسترسی پیدا کنیم. برای همین توصیه نمیکنیم که در مغازه ای که ورود گوشی های مختلف بسیار است اینگونه اشکالات را بخواهیم برطرف کنیم. آموزش تعمیر تخصصی برد موبایل نیاز به تجربه و اصول شناخت عیوب مختلف روی انواع برندها میباشد. حتی توصیه میشود اگر مغازه ای دارید و میخواهید در ان تعمیرات موبایل انجام دهید بیشتر با یک یا دو نوع برند مانند اچ تی سی یا سامسونگ و یا برند اپل بصورت انحصاری تعمیرات انجام دهید. در این صورت وقت کمتری صرف تعمیرات میکنید. قطعات بکار رفته روی گوشی ها تنوع مختلفی دارد. این تنوع قطعه زیاد روی بردهای مختلف موبایل باعث میشود که تعمیرکار نتواند تمام قطعات الکترونیکی یدکی آنها را روی میز خود داشته باشد و باعث سردرگمی و بهم ریختگی میشود. البته داشتن کشوهای ریز برای همه تعمیرکاران الزامی است و جزء لوازمی است که منجر به سادگی کار میشود. کشو ها حکم کتابخانه را دارند و تعمیرکار براحتی میتواند آن قطعه ای که میخواهد را بدست آورد.

 

اموزش تعمیرات موبایل

اموزش تعمیرات موبایل

 

آموزش اینکه میز تعیمر موبایل را چطور ساده و ارزان و کارا طراحی کنیم در بخش های دیگر اعلام میشود. ولی باید بدانیم که نظم در باز کردن یک موبایل بسیار مهم در تعمیر ان است. سعی کنید هنگام باز کردن روی میزی باشد که موبایل دیگری نباشد تا سردرگمی بوجود نیاد. کشوهای بزرگتری در بازار بفروش میرسد که میتوانید موبایل باز شده را در آن نگهداری کنید و تا پراکندگی ایجاد نشود. خیلی از تعمیرکاران موبایل باز شده را و در انتظار قطعه را درون کیسه نگهداری میکنند که در اینجا توصیه نمیشود. در اینجا متوجه شدیم که تعمیر یک برد موبایل ممکن است با توجه به خرابی هایی که برای آن پیش میاید چقدر زمان بر باشد و آیا برای تعمیر موبایل چه مدت زمان به مشتری وعده دهیم. انتظار مشتری در تعمیر یک موبایل سرعت عمل تعمیرکار میباشد و چون ممکن است اطلاعاتی در این باره نداشته باشد کمی مضطرب عمل کند. در این حالت با توضیح اینکه چه کاری روی برد موبایل انجام میشود میتوانید مشتری را در جریان تعمیر آن بگذاریم. در این حالت تعمیرکار موبایل در هر لحظه نیاز به صبحت با مشتری نمیشود.

در این بخش و بخش های دیگر به لوازم یک تعمیرگاه اشاره کردیم در اینجا نیز ابزاری که برای تعمیر یک برد موبایل استفاده میکنیم بسیار ظریفتر از خیلی از بردهای اس ام دی است. مثلا از مولتی متری استفاده کنید که پراپ خوبی داشته باشد تا ترولانس جریانی زیادی و خطای بالایی نداشته باشیدو نوک تیز پراپ مولتی متر باعث میشود که در هنگام تست قطعات SMD خطایی که برخورد روی قسمتهای دیگر برد داشته باشید را کمتر میکند. دستگاه پاور یا منبع تغذیه نیز با آمپر ۳ برای بردهای موبایل مناسب است. البته خیلی از تعمیرکاران ممکن است در کنار موبایل، تبلت و لپ تاپ نیز تعمیر کنند که توصیه میشود از منبع تغذیه با آمپر ۵ استفاده کنند. اولین کاری که برای تعمیر یک برد موبایل انجام میدهیم میزان جریان کشی اولیه از روی برد ب همین منبع تغذیه هستیم اگر بدانیم برد خاموش و برد درحالت روشن شدن و بوت شدن چه میزان شدت جریان لازم دارد میتوانید سریعتر به نتیجه برسیم.

میزان جریان کشی برد موبایل تعیین کننده این است که شاید اشکال سخت افزاری نباشد و با نرم افزار و فلش کردن بتوان موبایل را تعمیر کرد. خیلی از تعمیرکاران بدون اینکه قبل از تعمیر جریانکشی موبایل را چک کنند آنرا باز میکنند و شروع به تعویض قطعات یا زدن برنامه روی گوشی میکنند که روش بسیار اشتباهی در تعمیر موبایل است. باید آموزش ببینیم که در ابتدا با روش صحیح و توصیه هایی که شرکت های تولید کننده برد دارند لوازم را باز و تعمیر کنیم. بعد از اینکه میزان جریان کشی روی برد را متوجه شدیم با فرمول اینکه زیر ۰٫۳ جریان میکشد و یا بیشتر سراغ سخت افزار موبایل میرویم.

برای اینکه بتوانیم بهترین راه کارها را در جهت تعمیرات گوشی موبایل بکار ببریم میتوانیم زیر نظر تعمیر کار موبایل بهترین نتیجه را در تعمیرات بدست آوریم. کلاس تعمیر موبایل شامل دو بخش تئوری و عملی می باشد که بخش تئوری بورد موبایل از قطعه شناسی آن تا شناخت ابزارهای تعمیر موبایل کمک میکند که بتوانیم در حالت عملی گوشی موبایل را تعمیر کنیم. بررسی اینکه عیب موبایل روی برد آن از کدام قطعه است نیازمند تجربه نیز میباشد.

 

اموزش های مرتبط:

اموزش تعمیرات ماشین های اداری

اموزش تعمیرات فکس

اموزش تعمیرات ریسوگراف 


  • iman ghaderi
  • ۰
  • ۰

آموزش تعمیرات پرینتر و شارژ کارتریج

دوره آموزش تعمیر پرینتر  و شارژ کارتریج به صورت حرفه ای با دانش کاربرد درباره نحوه چاپ روی کاغذ و عملکرد دستگاه شروع میشود. در کل تعمیرکارانی موفق به یادگیری عیوب پرینتر میشوند که اطلاعات پایه و کاربردی درباره مشخصات فنی پرینترها و قطعات مکانیکی آنها داشته باشند. با آموزش شناخت قطعات مکانیکی پرینتر به صورت حرفه ای و نحوه عملکردشان در چاپ یک برگ کاغذ بصورت رنگی ویا مشکی میتوانید براحتی آنها را عیب یابی و تعمیر کنید. همانطور که میدانیم و نیاز به توضیح مفصل نداریم پرینترها سه دسته بزرگ هستند که شامل چاپگرهای سوزنی و جوهر افشان و چاپگرهای لیزری هستند. مهمترین بخش آموزش تعمیر پرینتر را چاپگرهای لیزری دربر میگیرند. البته ناگفته نمایند گه صنعت چاپ بسیار در حال پیشرفت است و چاپگرهای سه بعدی و دستگاههای جدید چند کاره در حال فروش و عرضه در بازار میباشند.
در اموزش تعمیر چاپگر عملکرد قطعات مکانیکی آن بیشترین خرابی را دارند که نیاز به دانش فنی روی این دستگاهها داریم. اما قبل از اینکه به این قطعات برسیم نیاز به باز کردن پرینتر داریم. باز کردن پرینتر با چند تا پیچ ساده که معمولا در زیر یا پشت دستگاه است انجام پذیر است. قبل از بازکردن کارتریج دستگاه را باز کرده تا هنگام برگرداندن آن درون دستگاه تونر نریزد. تونر و همان جوهر درون مخزنی است که به آن کارتریج میگویند. بیشترین خرابی چاپگر های لیزری و یا جوهر افشان در خرابی تونر و کارتریج جوهر آن است. در زیر بخش های مهم که در تعمیر پرینتر لازم است را معرفی میکنیم.
آموزش تعمیر درام و کاربرد آن در پرینتر
قطعه درام جزء اصلی دستگاه پرینتر لیزری است که نقش انتقال دهنده تصویر از پرینتر لیزری به روی کاغذ برای تولید چاپ نهایی را دارد که این قطعه در دستگاه های کپی هم وجود دارد. تفاوت درام در دستگاه های کپی و پرینتر نحوه ی انتقال تصاویر به درام است.
لازم است بدانیم بر اساس نوع کارایی دستگاه کپی و پرینتر لیزری درام را برای ایجاد تصویر واضح و شفاف تر انتخاب میکنند. درام از جنس سلنیوم و یا مواد دارای حساسیت نسبت به نور پوشیده شده است که این مواد هادی الکتریسیته هستند. دستگاه کپی و یا پرینتر نور یا لیزری را که بر روی شکل تابانده و در حافظه خود ذخیره کرده است را پس از آن بر روی لایه بیرونی درام میتاباند. در واقع به درام توسط سیم هاله نوری یا سیمی که الکتریسیته در سراسر آن جریان دارد بار مثبت داده می شود، این بار همان نور یا لیزری است که دستگاه کپی و یا پرینتر بر روی شکل تابانده و در حافظه خود ذخیره کرده است و درام ویژگی الکتریکی آن را تغییر میدهد تا بتواند آن را بر روی کاغد انتقال دهد. سپس درام، تونر را به خود جذب کرده و چون بار مثبت دارد تونر به مناطقی از درام که از بار منفی تخلیه شده اند می چسبد و پس از آن تونر بوسیله درام بر روی کاغذ میریزد و در انتها در قسمت فیوزینگ، تونر پخته شده و به کاغذ میچسبد و کاغذ پس از آن توسط غلطک های خروجی از دستگاه خارج میشود. بدین ترتیب تصویر مورد نظر توسط درام بر روی کاغذ حک میشود چنانچه در کیفیت پرینت صفحات مشکلی مشاهده میکنید، مثلا خطوط و یا نقاطی غیرعادی روی کاغذ پرینت شده مشاهده کردید، ممکن است نیاز به تعویض درام باشد. معمولا پس از هر ٣ بار شارژ کارتریج نیاز است تا درام تعویض شود. و در آخر خاطر نشان میشویم که درام و تونر کارتریج گاهی از هم سوا هستند که معمولا هم جداگانه تعویض میشوند و گاهی هم بعضی از تونر کارتریج ها به همراه درام هستند که همزمان تعویض میشوند.

 

اموزش تعمیرات پرینتر

اموزش تعمیرات پرینتر

آموزش بازکردن و تعمیر فیوزینگ و کاربرد آن
علت آنکه ورق کاغذ بعد از بیرون آمدن از دستگاه گرم است در واقع گذشتن آن از زیر فوزینگ است. فیوزینگ درون دستگاه پرینتر و یا کپی قرار دارد و قابل تعویض میباشد. فیوزینگ ها در گذشته از یک لامپ گرم کننده درون هات رولر تفلون شده و پرس رولر تشکیل شده بودند، اما امروزه جای لامپ را یک المنت گرم کننده و جای هات رولر را هم فیوزر فیلم در فیوزینگ گرفت اند که کا رایی آن را آسانتر و بهتر کرده اند اما پرس رولر مثل همان مدل قدیم است. درام که اندازه دقیق تونر مورد نیاز برای هر تصویر را در خود دارد آنرا بر روی کاغذ پاشیده و پس از آن بوسیله فیوزینگ حرارت دیده و پخته شده و بر روی کاغذ حک میشوند و در آخر کاغذ بوسیله غلطکی خروجی خارج میشود. اما علت آنکه کاغذ بر اثر گرمای فیوزینگ آتش نمیگیرد در واقع سرعت است که بر اثر آن سرعت فرصتی برای ایجاد جرقه و سوختن کاغذ بوجود نمیاید. در بعضی از دستگاه های پرینتر و کپی خود دستگاه هشدار تعویض فیوزینگ را با کد های مخصوص میدهد و هچنین اگر خطوطی را بر روی پرینت خود مشاهده کردید میتواند نشانه ای برای تعویض فیوزینگ و یا یکی از قطعات آن باشد که بهتر است برای اطمینان با یک فرد مجرب در زمینه تعمیرات دستگاه های پرینتر و کپی مشورت نمایید. حال شما میتوانید فیوزینگ را به صورت کامل و یا قطعات آنرا هر کدام جداگانه بصورت هیت المنت و فیلم فیوزینگ و پرس رولر خریداری نمایید و بازسازی کنید.
تعمیرات فوم رولر و کاربرد آن
فوم رولر قطعه ای است که در کارتریج دستگاه ﭘرینتر مورد استفاده قرار میگیرد. این قطعه جزو لوازم مصرفی کارتریج بوده و ﭘس از مدتی مصرف باید تعویض گردد. فوم رولر یا به تنهایی و یا با کل اجزای کارتریج تعویض میگردد. فوم رولر یک رولر باریک به قطر ١٠-١٥ میلیمتر است، که نقش اساسی آن شارژ الکتریکی درام است. این قطعه بر روی درام قرار گرفته و بر سطح آن میچرخد تا جریان الکتیرکی را انتقال سازد. اگر که درام به خوبی ﭘاک نشود و اثرات تونر بر روی آن باقی بماند، فوم نمیتواند کارش را به خوبی انجام داده و باعث ایجاد سایه برصفحه ﭘرینت شده میشود. فوم رولر اصولا طول عمری بالغ بر ٢٥٠٠٠ تا ٣٥٠٠٠ صفحه ﭘرینت را دارد و ﭘس از این مدت باید جایگزین شود. اندازه طول فوم رولر ها اکثرا یکی میباشد اما اندازه قطر آن ها بسته به اندازه درام همانطور که گفته شد متغیر بین ١٠ تا ١٥ است.
آموزش تعمیر مگنت رولر و عملکرد آن که یکی از قطعات اصلی و مهم کارتریج در دستگاه پرینتر و همچنین کپی میباشد. همانطور که هم از اسمش پیداست خاصیت مغناطیسی داشته و به صورت استوانه مخروطی شکل میباشد که قطر آن کمتر از طول آن بوده و تا حدودی از نظر ظاهری شبیه فوم رولر است و بنا بر کارایی دستگاه در اندازه های بزرگ و کوچکتر میباشد که مگنت رولر های دستگاه های فتوکپی اصولا از پرینتر بزرگتر میباشند. در واقع وظیفه اصلی مگنت رولراین است که به وسیله جریانات مغناصیسی موجود در خود پودر تونر را به درام منتقل می کند و این حالت مغناطیتی باعث میشود که میزان مناسب تونر متناسب با طرح را به درام انتقال دهد.
مگنت رولر جزء قطعات یدکی دستگاه های اداری میباشد و همامنطور که پیشتر گفته شد در داخل کارتریج میباشد و با تعویض کارتریج و یا در صورت بروز خرابی برای آن، این قطعه تعویض میگردد. با شناخت این قطعات و کارایی هر یک در تعمیر یک دستگاه پرینتر میتونید بهترین حالت را عمل کنید. آموزش تعمیر دستگاه چاپگر بسیار ساده است و نیازی به پیش نیاز ندارد.

 

کارتریج

کارتریج

در آموزش تعمیر پرینترهای جوهر افشان همانطور که اشاره شد نیازمند شناخت قطعات مکانیکی آن هستیم ولی باید بدانید که قطعات مکانیکی پرینترهای جوهر افشان مانند چپگرهای لیزری آسیب پذیری کمتری دارند. سرعت چاپگر های جوهر افشان خیلی کمتر از چاپگرهای لیزری است. بیشترین خرابی در مکانیک پرینتر جوهرافشان کاغذ کش آن است و اشکالات ریزی که در تسمه بوجود میآید. خرابی بیشتر جوهر افشانها روی کارتریج آنها است. توصیه برای تعمیر این کارتریج ها نمیشود چرا که دردسرهای زیادی برای تعمیر آنها میباشد. شارژ این کارتریج ها هم ممکن است بصرفه نباشد. کارتریج های این دستگاهها قابل شارژ هستند و در ایران ترفند های زیادی برای شارژ کارتریج جوهر افشان داریم.
شارژ کارتریج ها که مبحث بسیار زیادی در تعمیرات پرینترها هستند شامل شناخت قطات تشکیل دهنده کارتریج و پر کردن مخزن آن است. کارتریج های لیزری بعد از اینکه تعدادی چاپ زد کمرنگ میزند و بخش هایی از تصویر را نمیتواند خوب چاپ کند. برای همین خیلی از کاربران مجبور به شارژ آن میشود. البته شرکت های تولید کننده شارژ کارتریج را توصیه نمیکنند و بیشتر اعلام میکنند که کارتریج اصلی تهیه کنند. در اینجا پیشنهاد ما هم همین است ولی برای شارژ کارتریج پرینترهای کنون و اچپی میتوان پیچ های کناری کارتریج را باز کرد و دو فنر که مرتبط به درب کارتریج و فنر مرتبط به چفت شدن ان است رو باز کنید. کارتریج های اچپی و کارتریج های کنون چیپ دارند که بعد از اینکه شما تعدادی پرینت کردین دیگه نمی زنن و باید این چیپ را نیز تعویض کرد. چرخ دنده های روی کارتریج را برعکس و به زور جانزنید. چرا که بسیار باعث خرابی کل کارتریج میشود. سعی کنید در حین کار زیر کارتریج روزنامه پهن کنید و یا سفره ای که بتوانید با بازکردن کارتریج انرا براحتی تمیز کنید و پودر تونر به جاهای دیگر کارگاه و یا محل کار پراکنده نشود. این پودر برای تنفس بسیار مضر است.
قسمت مهم در شارژ کارتریج های لیزری و لیزری رنگی بخشی است که تونر مازاد در آن جمع شده و اگر خالی نشود بعد از مدتی باعث شده که سیاه روی کاغذ چاپ شود. بعداز این نکته وسیله ای پلاستیکی چسببیده درون کارتریج را میبینیم که اگر کارتیج با دست برعکس چرخانده شود این لبه لاستیکی اسیب میبیند و کار این قطعه جمع کردن تونر مازاد است. باعث اشکالات چاپ سیاه روی کاغذ همین قطعه است که با تعویض آن میتوانید این اشکال را رفع کنید. مسئله مهم در شارژ کارتریج لیزری و لیزری رنگی تکان دادن تونر قبل از این است که وارد مخزن میکنید. اگر بمدت چند دقیقه تونر را تکان دهید پودر به حال مایع در میاید. دقت داشته باشید که تونرها با غلظت های مختلف در بازار است و اشتباها و جابجا کارتریج را پر نکنید.
آموزش شارژ کارتریج جوهر افشان نیز ساده تر از کارتریج لیزری است با این تفاوت که شما مایع وارد مخزن های کارتریج جوهرافشان میکنید. سرنگ های حاوی جوهر پر کردن را راحت تر کرده اند. برای پر کردن چسب روی مخزن را برداشته اگر سوراخی نبود ایجاد کنید و با همان سرنگ های جوهر آنرا پر کنید. بعد از پرکردن مخزن ها از زیر با سرنگ دیگه ای کمی جوهر را بکشید تا به اصطلاح هواگیری کرده باشیم. توجه داشته باشید که هد روی اکثر کارتریج های جوهر افشان مخوصصا اچ پی وجود دارد که این قسمت بسیار حساس و آسیب پذیر است. سعی کنید دستمال نخی برای نظافت در کنار خود داشته باشیم. غیر از سرنگ که به صورت دستی هواگیری میشود دستگاه ساکشن مخصوص هواگیری کارتریج در بازار موجود میباشد. خیلی از پرینترهای جدید جوهر افشان دارای مخزن مجزا در بیرون دستگاه هستند که آنها را میتوان براحتی پر کرد. مخزنی کردن کارتریج هم از جمله مواردی است که میتوانید به مشتری پیشنهاد دهید. برای مخزنی کردن کارتریج باید شناخت پیدا کنید که آیا این پرینتر قابلیت این کار را داراست یا خیر. شیلنگ و تانک مجزا از جمله قطعاتی است که برای مخزنی کردن دستگاه لازم است. از مهمترین نکات در مخزنی کردن صحیح هواگیری شلنگ هایی است که تا تانک اصلی کشیده شده است.
اگر بار اول هست که میخواهیم کارتریج پرینتر را شارژ کنیم حتما جهت تست کمی تونر و یا جوهر بریزید که اگر اشکالی در کار وجود داشت منجر به مصرف بیهوده نشویم. چرا که تونر و کارتریج مصرف شده را نمیتوان درون مخزن اصلی برگرداند و با این کار ممکن است بقیه جوهر و تونر را خراب کنیم و آسیب ببیند. بعد از مبحث بزرگ در تعمیر کارتریج و شارژ کارتریج میپردازیم به یک مرور کلی و برداشت کلی روی تعمیرات پرینترهای جوهر افشان و لیزری. از آنجایی که بیشترین فروش در بازار ایران پرینترهای لیزری و بعد جوهر افشان است و پرینترهای سوزنی از دور خارج شده اند ما در اینجا بیشترین بحث را در باره این پرینترها آورده ایم. آموزش پرینتر لیزری رنگی بعلت داشتن رنگ های بیشتر و تراکم بالاتر قطعات داخل دستگاه کمی سخت تر بنظر میرسد. رویهم رفته با تمرین میتوانید براحتی آنها را باز کرده و عیوب آنها را رفع کنید.

 

اگر درباره این مقاله نظری دارید ان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید

 

امورش های مرتبط:

اموزش تعمیرات ماشین های اداری

اموزش تعمیرات فکس

اموزش تعمیرات ریسوگراف 

 

  • iman ghaderi
  • ۰
  • ۰


با اموزش تعمیرات پرینتر و خرید پرینتر با ما هماه باشید

 

فرض کنید وارد یک مغازه فروش کامپیوتر شده اید و می خواهید یک پرینتر بخرید! چه پرینتری انتخاب می کنید؟ چه مشخصاتی برای شما اهمیت دارد اصلاً آن را برای چه کاربردی می خواهید؟

همه روزه افراد زیادی تعدادی پرینتر برای استفاده شخصی یا حرفه ای می خرند. نوع پرینتری که انتخاب می کنید بستگی به این دارد که از چه چیزی می خواهید پرینت بگیرید، متن یا گرافیک یا عکس سیاه وسفید؟ اگر بیشتر از متون پرینت می گیرید و تعداد این متون هم زیاد است یک پرینتر لیزر سیاه و سفید برای شما بسیار مناسب است اما برای پرینت گرفتن از عکس ها یا تصاویر گرافیکی احتیاج به یک پرینتر رنگی جوهر افشان (جوهر پاش ) یا در صورت امکان یک پرینتر لیزر رنگی دارید.

پرینتر جوهر افشان و پرینتر لیزر رنگی

پرینترهای جوهر افشان با پاشیدن نقاط کوچک جوهر در یک ورق کاغذ کار می کنند. که باعث بوجود آمدن تصاویر رنگی یا سیاه و سفید و در بعضی مواقع عکاس هایی با کیفیت می شود. هر چند پرینترهای جوهر پاش با خطوط تیز ممکن است مشکل داشته باشند بنابراین متنی که با آن چاپ می شود ممکن است آن دقت لازم را نداشته باشد که بستگی به سرعت پرینت هم دارد.

اکثر پرینتر های معمول جوهر افشان سه رنگ دارند که برای ساختن رنگهای مختلف از آنها استفاده می شود. و در بعضی از پرینتر ها برای ساختن رنگ سیاه هم از همین سه رنگ استفاده می شود که باعث مصرف زیاد جوهر می شود و علاوه بر آن رنگ سیاهی که به این صورت تولید می شود یا به آبی و یا به سبز تمایل دارد که برای پرینت گرفتن از یک متن ایده آل نیست. برای اینکه در یک پرینتر جوهر افشان رنگ سیاه را بدرستی داشته باشید احتیاج به پرینتری دارید که یک کارتریج مجزا برای رنگ سیاه داشته باشد. که در این حالت حداقل دو کارتریج باید وجود داشته باشد. یکی برای سه رنگ اصلی ( آبی - قرمز - سبز ) و یکی برای سیاه که به CMYK معروف است. بهترین ساختار برای یک پرینتر جوهر افشان کارتریجهای مجزا برای هر رنگ است که در صورت لزوم فقط کارتریجی را که رنگ آن تمام شده عوض می کنید.

یک عکس خوب بوسیله یک پرینتر CMYK چاپ می شود و برای عکسهای با کیفیت حرفه ای به یک پرینتر شش رنگ احتیاج داریدکه یک آبی روشن و یک قرمز روشن علاوه بر رنگهای ذکر شده دارد. این نوع پرینتر برای برای چاپ عکس بسیار عالی بوده ولی برای پرینت گرفتن از یک متن ضعیف عمل می کند. بخاطر داشته باشید که هر چند پرینتر های جوهر افشان کیفیت بالا عکس های با کیفیتی را می توانند چاپ کنند اما مصرف جوهر آنها هم بالاست بنابراین یکی از فاکتورهای مهم مصرف جوهر آنهاست که بر قیمت عکس چاپ شده تاثیر دارد.

اما پرینتر های جوهر افشان بهترین پرینتر های موجود نیستند سرعت آنها 2 تا 3 صفحه در دقیقه برای پرینت متن است و برای چاپ هر صفحه گرافیک و عکس 2 تا 3 دقیقه زمان احتیاج دارد. طبیعتاً قیمت این پرینتر ها با افزایش سرعت پرینتر افزایش پیدا می کند به هر حال پرینتر های جوهر افشان از نظر قیمت با بودجه بسیاری از افراد سازگار است. البته همه پرینتر های جوهر افشان ارزان نیستند و پرینتر جوهر افشان با قیمت 1500 دلار هم در بازار یافت می شود.

یک انتخاب گرانتر برای پرینت رنگی پرینتر لیزر است که از تونر CMYK برای خلق تصویر استفاده می کند. این پرینترها تصاویر گرافیکی و عکسهای با کیفیت فوق العاده عالی چاپ می کنند. به همان خوبی که خطوط تیز متن را پرینت می گیرند. سرعت آنها هم قابل توجه است 6 تا8 صفحه در یک دقیقه برای یک متن و یک صفحه در دقیقه برای برای برای پرینت از از تصاویر گرافیکی و عکس ها. ولی یک پرینتر لیزر رنگی بسیار گران است. به طوریکه ارزان ترین پرینتر لیزری از گرانترین پرینتر جوهر افشان هم گرانتر است. البته در یک پرینتر لیزر رنگی هزینه چاپ هر برگ ارزان تر از پرینتر جوهرافشان است. و اگر قرار است تعداد زیادی پرینت رنگی داشته باشید باید در خرید پرینتر همه این نکات را در نظر بگیرید.



پرینتر های لیزر سیاه و سفید

پرینترهای لیزر سیاه و سفید اساس کارشان مانند دستگاه فتوکپی است پرینتر لیزر یک متن را با فونت های تیز به خوبی و سرعتی برابر 6 تا 8 ورق در دقیقه و برای تصاویر گرافیکی با سرعت 2 ورق در دقیقه چاپ می کند. این پرینترها برای چاپ متن بهترین انتخاب هستند بخصوص اگر متون با خط ریزتر از حد معمول یا درشت تر از حد معمول سر و کار دارید. قیمت تمام شده پرینت برای هر صفحه هم بسیار ارزان است و از کاغذ معمولی هم به راحتی پرینت می گیرند با اندازه های مختلف کاغذ هم نسبت به پرینتر های دیگر بی دردسر ترند. قیمت آن مناسب است و اگر به پرینت رنگی احتیاج ندارید بهترین انتخاب برای شما هستند.

 

فرق بین دستگاه چاپ ریسو و فتوکپی چیست؟
 از نظر فنی
 نحوه کار ریسو مکانیکی و نحوه کار فتوکپی مکانیکی مغناطیسی است
 از نظر تجاری و اقتصادی
هزینه تمام شده برای هر برگ کپی بسته به قیمت مواد مصرفی مقدارمشخص و تقریبا ثابتی است
هر برگ فتوکپی بدون احتساب هزینه کاغذ حدود 40 ریال است حال اگر 2 برگ فتوکپی شود هزینه ضرب در 2 می شود ومساوی 80 ریال است اگر 10 برگ کپی شود هزینه ضرب در 10 میشود و مساوی 400 ریال است و ...
در حالیکه در ریسو باز بدون احتساب هزینه کاغذ و مرکب که مقدار خیلی جزیی است هزینه پرینت توسط ریسو بیشتر شامل ارزش مستر مصرفی است و حدود 1500 ریال تا 3500 ریال بسته به مدل دستگاه می باشد حال این مقدار برای تیراز مختلف همیشه مقدار ثابتی است پس برای 2 پرینت توسط ریسو این مقدار تقسیم بر دو میشود و برای 3پرینت هزینه مستر تقیسیم بر 3 میشود و ...
مشاهده می شود که در ریسو هر چه تعدادپرینت زیاد باشد هزینه کاهش می یابد و با صرفه تر می شود یعنی رابطه معکوس بین هزینه تمام شده و تعداد پرینت است در حالیکه در فتوکپی هزینه با تعداد کپی رابطه مستقیم دارد.
در حالت کلی توصیه می شود برای تعداد کمتر از 50 نخسه از دستگاه فتوکپی استفاده شود و برای تعداد بیشتر از 50 عدد از دستگاه ریسو گراف استفاده گردد.


چگونه با دستگاه ریسو می شود چاپ رنگی انجام داد؟

هر دستگاه ریسو حاوی یک سیلندر است که فقط یک رنگ چاپ میکند اگر شما میخواهید چاپ رنگی انجام بدهید باید سیلندر اضافی داشته باشید که باز با هر سیلندر و نوع رنگ جوهر آن می توانید سیلندر را داخل دستگاه کرده و مسترگیری کنید و همان رنگ را چاپ کنید با اگر دو سیلندر اضافی داشته باشید قابلیت چاپ 2 رنگ اضافی خواهید داشت بخاطر داشته باشید که برای هر رنگ عملیات چاپ باید روی همان کاغذ تکرار شودمی توانید با تهیه سه سیلندر اضافی و انتخاب 3رنگ اصلی قرمز-آبی-زرد برای آنها و اشنا بودن با قوانین ترکیب رنگ کار تمام رنگی نیز داشته باشید در این حالت با ترکیب رنگهای اصلی انواع رنگها دیگر نیز تولید می شود فقط باید خاطر نشان شوم که برای انجام کار رنگی اول باید کیفیت ریسو 600 dpi باشد و دوم اینکه گونیای ریسوگراف باید بسیار دقیق باشد تا تداخلی در ترکیب رنگها ایجاد نشود .البته بعضی ریسوها مانند v8000 قابلیت چاپ دو رنگ همزمان را هم دارند .

اصول کاردستگاه چاپ ریسو

اگر دستگاههای پلی کپی در مدرسه را بیاد داشته باشید که معلم سوالات امتحانی را قبلاٌ در یک مو می استنسیل می نوشت بعد دور سیلندر دستگاه پلی کپی می پیچید یعد با چرخاندن دسته سیلندر بصورت دستی یا توسط یک دینام اقدام به تکثیر سوالات می کرد پیش رفته همان دستگاه پلی کپی الان دستگاه چاپ ریسو است منتها به جای مومی استنسیل از مستر استفاده می شود و عوض نوشتن بر روی مومی ترموهد دستگاه نوشته ها یا عکسها را بر روی مستر می نویسد بعد آن را بصورت اتوماتیک دور سیلندر می پیچد و نخسه ها با چرخاندن برقی سیلندرچاپ می شود.
قسمتی اولیه این فرآیند نخست با تبدیل اطلاعات یک نخسه اورجینال به دیتا الکترونیکی توسط یک لنزCCD و فرستادن این اطلاعات به تر موهد انجام میگیرد .

انواع ریسوگراف

رسوگراف بطور عمومی در 3 سایز A4-B4-AC که نشان دهنده سطح چاپ آن دستگاه می باشد

ترموهد چیست؟

مجموعه تجمعی از لامپ های حرارتی در ابعاد میکروسکپی است تعداد این لامپ های حرارتی بسته به dpi دستگاه متفاوت است( dpi نشان دهنده دقت تبدیل دیتای الکترونیکی به تعداد لامپهای حرارتی است ) هر چه دقت یک دستگاه بالاتر dpi آن بالاتر است و در نتیجه کیفیت چاپ دستگاه بالاتر خواهد بود حال هر گاه dpi یک دستگاه زیاد تر باشد تجمع لامپهای حرارتی در یک سطح ثابت زیادر تر خواهد بود برای جا گرفتن این لامپها در یک سطح ثابت تعداد آنها که زیادتر شد ابعاد لامپهای حرارتی هم باید کوچکتر باشد عملی که این لامپها انجام می دهند دیتای وارد شده که در ولتهای مختلف است را به حرارت تبدیل میکند این حرارت حدود 165 الی 195 سانتی گراد است .


 مستر چیست؟
رولی حدود 125 یا 100 یاردی بعرض بسته به نوع دستگاه
A4-B4-A3 بودن
است که از دولایه در ضخامت میکرونی تشکیل شده است:

1- لایه الیافی (کاغذ سلولزی)

2- لایه پلاستیکی پلی اتیلن

لایه الیافی : با پیجیدن مستر دور سیلندر لایه الیافی مرکب سیلندر را به خود جذب می کند و باعث استحکام لایه پلی اتیلنی مستر نیز می شود
لایه پلاستیکی: از ایزومرهای پلی اتیلن است که در حرارت 165 تا 195 سانتیگراد ذوب میشود
حال مکانیسم کار بدین گونه است که لامپهای حرارتی ترموهد دیتای CCD را به حرارت تبدیل می کنند و همزمان با عبور مستر لایه پلی اتیلنی مستر را ذوب می کنند قسمتهای ذوب شده مرکب هنگامیکه دور سیلندر می پیچند از خود عبور می دهند به هنگام عبور کاغذ پرس زیر سیلندر کاغذ را به دور سیلندر فشار می دهد و مرکب عبوری از درزهای سوخته شده جذب کاغذ می گردند .


 تر موهد خطدار چیست؟

هنگامیکه که ترموهد زیاد کار بکند بعضی از لامپ های مجتمع حرارتی آن می سوزند وقابلیت تولید حرارت را ندارند و نمی توانند مستر را بسوزانند اثر این نارسایی بصورت یک خط سفید وگاه بسیار باریک در طول کاغذ در قسمتهای چاپ شده مشاهده می شود ارزش ریالی ترموهد بسیار زیاد است و گاه به یک میلیون تومان هم می رسد لذا در موقع خرید دقت شود که ترموهد خط سفیدی در طول کاغذ نمی اندارد گاه این خطهای سفید چنان باریک است که تشخیص آنها سخت است برای مشاهده آنها(برای افراد مبتدی بدون انجام تست گیری) دستگاه را در حالت photo یا text/photo قرار می دهیم واز یک خط به ضخامت 2 یا 3 سانت یا بیشتر به رنگ خاکستری یا مدادی در عرض اسکنر قرار می دهیم ومستر گیری می کنیم کاغذ چاپ شده را بصورت اریب نگه داشته و با دقت نگاه میکنیم اگر خطوط سفیدی خط طوسی را قطع نکرده باشد یا خط سفیدی در طول کاغذ دیده نشود تر موهد دستگاه سالم است.

 

 

نکته حیاتی برای دارندگان پرینتر رنگی

نام: 66245378_2-HP-Deskjet-D1560-Cheap-Price-Islamabad.jpg نمایش: 23 اندازه: 7.3 کیلو بایت

در صورتی که شما پرینتر رنگی دارید اکیدأ به شما پیشنهاد میکنیم این 5 نکته اساسی و مهم را مطالعه کنید چرا که در صورتی که به این 5 ترفند اهمیت دهید و به آنها عمل کنید عمر پرینتر و جوهر آن را تضمین خواهید کرد.

حذف کردن خطوط اضافی:
مشکل: عکسی را چاپ کردهاید ولی میبینید که در آن خطوط اضافی دیده میشوند. این خطوط از کجا آمدهاند و چگونه از بین میروند؟


راه حل: در هنگام چاپ و عکس بیشترین تعداد سوزنهای جوهرافشان به کار گرفته میشوند. اگر همه آنها درست نباشند، حاصل سریعا مشهود خواهد بود که چشم سریعا به آنها پی خواهد بود. این مشکل وقتی بیشتر خواهد شد که به جای برگه معمولی از برگههای مخصوص عکس که چند لایه بوده و جوهر به صورت کنترل شده به آنها وارد میشود، استفاده کنید. ایجاد خطوط اضافی را به روش زیر میتوانید از بین ببرید:
قبل از چاپ عکس، تستی از سوزنهای جوهرافشان بر روی کاغذ معمولی به عمل آورید. برای این منظور میتوانید توسط گزینههای زیر اقدام کنید:
Control Panel->Printers and Faxes->Properties->General->Print Test page

به برگه تستی چاپ شده نگاهی بیاندازید، اگر خطوط دارای حفرههایی بودند، مجبورید که سوزنهای جوهرافشان را پاک کنید و سپس دوباره تست کنید. "البته فراموش نکنید که تمام اینکارها را قبل از تست کردن بر روی برگه چاپی مخصوص عکس که گران میباشد انجام دهید".

با وجود پاک کردن سوزنها هنوز کیفیت چاپ بد است. چکار باید کرد؟
مشکل: از پرینتر جوهری خود تنها گاهی وقتها استفاده میکنید. متاسفانه هنگام استفاده چنان کیفیت بدی به شما میدهد که حتی نمیتوانید، متوجه چیزی بر روی صفحه چاپ شده شوید. مطمئنا بخاطر مخزنهای خالی از جوهر نمیباشد چرا که آنها را امتحان کردهاید.
راه حل: در آن دسته از چاپگرهای جوهری که مغزی و هد چاپگر یک قسمت واحد را تشکیل میدهند، مشکل خشک شدن جوهر در هد چاپگر در حالتی که از دستگاه زیاد استفاده نشود، دیده میشود.
اگر میزان کثیفی سوزنهای چاپگر از یک حد مخصوص گذشته باشد، دیگر حتی با پاک کردن سوزنها نیز کاری از دست شما ساخته نیست. در بهترین حالت، کارتریج مورد نظر را از دستگاه خارج کرده و هد چاپگر را (ترفندستان) با دستمال تمیز و خیسی پاک کنید. برای خیس کردن دستمال از آب معدنی استفاده کنید، چرا که مواد درون آب لوله میتوانند دوباره باعث گرفتگی سوزنها شوند. اگر این کار هم به شما کمک نکرد، با مسئولیت خودتان میتوانید کمی خشنتر پیش بروید:
دستکاری و پاکسازی درونی با مواد پاک کننده شیشه یا نگه داشتن هد چاپگر در آب گرم.
سوزنهای جوهرافشان به علت گرما خود را کمی باز کرده و جوهر خشک شده نیز از بین میرود.

هد چاپگر را شخصأ پاک کنید:
مشکل: فرض کنیم که در چاپگر شما کارتریج و هد چاپگر از هم جدا میباشند و به جز آن هم اجازه بیرون آوردن هد از چاپگر به شما داده نمیشود. بسیار کثیف شده است و میخواهید آنرا تمیز کنید. اما به سوزنها دسترسی ندارید.
راه حل: بعضی از هدهای چاپگرها مثلا در گروه Epson-Stylus در دستگاه به صورت پایدار نصب شدهاند و پیشنهاد هم نمیکنیم آنها را باز کنید. اما باز هم راهی برای تمیز کردن هد از همه کثیفیها وجود دارد. ولی قبل از آن باید از حالتی که در آن ایستاده است خارج شود، چرا که در غیر اینصورت هیچ امکان حرکتی برای آن نخواهد بود. برای باز کردن این قفل، پرینتر را روشن کرده و به محض خارج شدن هد پرینتر از مکان ایستاده خود، پرینتر را از برق بکشید. اکنون دیگر هد چاپگر قابل تکان دادن است.
اکنون دستمال تمیز و خیسی را زیر هد کشیده و با یک دست آن را محکم نگه داشته و با دست دیگر هد را به جهات مختلف حرکت دهید. اگر وقت داشتید مکان اولیه در پرینتر که هد را از آنجا برداشتید، نیزتمیز کنید. بنا به تجربه ما، در این مکان نیز بخشی از جوهرهای خشک شده که با گردو خاک نیز مخطوط شده است وجود دارند.
هنگامی که همه چیز را تمیز کردید، سیم برق را به پریز وصل کنید. چاپگر دوباره روشن میشود برای اطمینان میتوانید برگهای را بصورت تست چاپ کنید.

اگر بیش از حد با جوهر اقتصادی رفتار کنید، برایتان گران تمام میشود:
مشکل: وقت تمیز کردن هد چاپگر را نداشته و به این علت مجبور به خریدن فشنگهای جدید شدهاید. البته با اینکه هنوز هم جوهر در کارتریج قدیمی شما وجود داشته است. میخواهید مانع از تکرار این موضوع شوید.
راه حل: کمتر صرفهجویی کرده و بیشتر چاپ کنید تا بتوانید در جوهر صرفهجویی کنید. کمی عجیب به نظر میرسد اما درست است.
دلیل: کسی که کم چاپ میکند، به احتمال زیاد به جوهر بیشتری نیاز خواهد داشت چرا که با هر بار پاک کردن هد و سوزنها، مقداری جوهر نیز تلف میشود.
اگر جوهر از زمان چاپ قبلی (ترفندستان) در سوزنهای جوهرافشان خشک شده باشد، حتی ممکن است که احتیاج به چند بار پاک کردن باشد تا بتوانید کیفیت مطلوب را در چاپ خود ببینید.
ناگفته نماند که چاپگرهای جوهری در حقیقت صرفهجو نیستند. بلکه جوهر زیادی را هم مصرف میکنند تا بتوانند سوزنها را دوباره خالی کنند. شما در صورتی که مرتبا از پرینتر خود استفاده کنید، مانع از این عمل میشوید. حتی چاپ صفحاتی از اینترنت نیز کافی میباشد، خوبی این صفحات این است که با توجه به وجود عکس و متن، ترکیب عالی برای تمیز نگهداشتن سوزنها خواهید داشت.

مسیر عبور هد چاپگر:
مشکل: شما از چاپ پرینتر خود راضی نیستید. حروف کشیده شده به نظر میرسند، عکسها ظرافت مورد نظر را ندارند و خطوط بسیار کثیفند.
راه حل: اگر چنین چیزهایی برای شما مهم میباشند، در بیشتر وقتها مسیر گذاری هد چاپگر به شما کمک میکند. بنا به مدل پرینتری که استفاده میکنید در گزینههای زیر مراجعه کنید:
Control Panel->Printers and Faxes->Properties->General

بیشتر مدلها احتیاج به چند برگ کاغذ A4 برای این کار دارند. برای مثال مدل Epson Stylus C86 چهار صفحه A4 را احتیاج خواهد داشت تا عمل alignment را انجام دهد. برگهها هم بدون هیچ مشکلی هم در رو و هم در پشت به چاپ میرسند . این کار باعث صرفهجویی در مصرف کاغذ میشود
در اینده اموزش های حرفه ای از جمله اموزش تعمیرات پرینتر و اموزش تعمیرات ماشین های اداری و اموزش تعمیرات فکس و اموزش تعمیرات ریسوگراف و... را قرار میدهیم
با کامتک بهترین اموزش را فراگیرید وحرفه ای شوید و صاحب کسب کار خود شویدلینک هایی که یرای شما قرار داده شده شمارا به صفحه ی تعمیرات تخصصی ما منتقل میکند
  • iman ghaderi